ua en ru

Євромайдан: У мітингу беруть порядку 7 тис. осіб

Євромайдан: У мітингу беруть участь порядку 7 тис. осіб. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Євромайдан: У мітингу беруть участь порядку 7 тис. осіб. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна..

Зазначимо, що сьогодні студенти з Майдану Незалежності прийшли до будівлі Адміністрації Президента України Віктора Януковича та залишили там плакат із закликами підписати УА з ЄС. Оскільки ворота будівлі Адміністрації були заблоковані співробітниками спецпідрозділу міліції "Беркут", студенти розмістили біля воріт плакат із закликами до Януковича підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, що сьогодні раніше повідомлялося про намір студентів, які протестують на Майдані Незалежності проти призупинення підписання Угоди про асоціацію з ЄС, колоною попрямувати до Адміністрації Президента України.

Як повідомлялося, в Києві до громадської акції на Майдані Незалежності приєдналася колона студентів з Київського національного університету ім. Шевченка, НПУ ім. Драгоманова та інших вузів.

На Євромайдані зараз, о 18:45 перебуває близько 5 тис. осіб, які розважаються, співають, також на Майдані роздають безкоштовний чай і є великий запас дров для обігріву.

Євромайдан: У мітингу беруть порядку 7 тис. осіб

фото: Statigram

Євромайдан: У мітингу беруть порядку 7 тис. осіб

Євромайдан: У мітингу беруть порядку 7 тис. осіб

Минулої ночі учасники партійного наметового містечка на Європейській площі об'єдналися із громадським Євромайданом близько монумента Незалежності. Про початок такого єднання із трибуни перед Українським домом оголосив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк. Він зачитав звернення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка закликала обидва Євромайдани об'єднатися, а також прибрати партійну символіку, після чого люди почали вирушати з Європейської площі на Майдан Незалежності.

Станом на 20:00 під Кабінетом міністрів і біля Адміністрації Президента акцій і мітингів немає, правоохоронці також розійшлися. На Майдані Незалежності кількість міліціонерів також не збільшилася, тільки невелика кількість правоохоронців охороняють ялинку.

21 листопада Кабінет міністрів України припинив підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, яку збиралися затвердити на вільнюському саміті "Східного партнерства" наприкінці листопада. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження і зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України із цього питання.

Через останні зовнішньополітичні події країну охопили вуличні акції протесту, розпочався Євромайдан. У неділю, 24 листопада, в Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. людей.