ua en ru

Єврокомісія закликала Туреччину поважати суверенітет країн ЄС

Єврокомісія закликала Туреччину поважати суверенітет країн ЄС Фото: Маргаритис Схинас (twitter.com-MargSchinas)

Раніше президент Туреччини застеріг владу Греції та Кіпру від необдуманих дій в акваторії поблизу Кіпру

Європейська комісія стежить за розвитком напруженої ситуації в Егейському морі, де кораблі ВМС Туреччини перешкоджають проведення бурових робіт на морському газовому родовищі, розташованому у виключній економічній зоні Республіки Кіпр. Про це у вівторок, 13 лютого, заявив офіційний представник ЄК Маргаритис Схинас, передає DW.

"Ми підтверджуємо необхідність того, щоб Туреччина недвозначно виконувала зобов'язання по добросусідським відносинам і утримувалася від будь-яких інцидентів з державами-членами ЄС. Ми також хотіли б підкреслити необхідність поваги суверенітету держав-членів на їх території, включаючи також морський та повітряний простір. Слід також уникати негативних заяв, які завдають шкоди добросусідським відносинам", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган застеріг влада Греції, Кіпру та керівництво міжнародних енергетичних компаній від необдуманих дій в акваторії поблизу Кіпру. Ердоган заявив, що Туреччина уважно стежить за всіма діями, які здійснюються в спірній акваторії, і попередив, що в разі необхідності, "бойові кораблі, військово-повітряні сили та інші сили безпеки" готові втрутитися в будь-який момент.