ua en ru

Єврокомісія може оштрафувати Google на рекордні 3,4 млрд євро

Єврокомісія може оштрафувати Google на рекордні 3,4 млрд євро Фото: компанії Google загрожує штраф за порушення антимонопольного законодавства

Максимально можливий штраф може скласти близько 6,6 мільярда євро

Європейська комісія (ЄК) може в червні оштрафувати Google на рекордні 3 млрд євро за порушення антимонопольного законодавства. Про це повідомляє газета The Telegraph з посиланням на джерело.

Корпорацію звинувачують у зловживанні своїм домінуючим становищем на ринку і просуванні торгових послуг за рахунок конкурентів. Поки остаточна сума ще не узгоджена, а максимально можливий штраф може скласти близько 6,6 мільярда євро – 10% річної виручки від продажів Google.


В даний час рекордний штраф за антимонопольним претензіями був накладений на компанію Intel в 2009 році – 1,1 мільярда євро. Відзначається, що ЄК може також заборонити Google продовжувати маніпулювати результатами пошуку у власну користь.

Нагадаємо,тимонопольный комітет України оштрафував "ПриватБанк", що належить українському бізнесменові Ігорю Коломойському на 247,8 тис. гривень.

Банк був оштрафований за два порушення конкурентного законодавства у вигляді неподання інформації на вимоги голови комітету у встановлені ним терміни