ua en ru

Єврокомісія почала розслідування проти BMW, Daimler і Volkswagen

Єврокомісія почала розслідування проти BMW, Daimler і Volkswagen Фото: Volkswagen (wikipedia.org)

Автовиробників підозрюють у порушенні антимонопольного законодавства Євросоюзу

Європейська комісія відкрила офіційне розслідування щодо компаній BMW і Dailmler і групи Volkswagen, в яку входять також Audi і Porsche. Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Повідомляється, що автовиробників підозрюють у порушенні антимонопольного законодавства Євросоюзу і змові з метою уникнути конкуренції у розробці та впровадженні технологій очищення викидів бензинових і дизельних двигунів для легкових автомобілів.

За словами єврокомісара з питань конкуренції Маргрет Вестагер, в даний час ЄК розбирається в тому, дійсно компанії вступили в небезпечну для екологічної ситуації змову.

"Ці технології покликані зробити автомобілі менш шкідливими для навколишнього середовища. Змова - якщо вона буде доведена - могла позбавити споживачів можливості придбання менш забруднюючих автомобілів, незважаючи на те, що для виробників такі технології були доступні", - пояснила Вестагер.

Як зазначається, у ЄК є дані про участь представників BMW, Dailmler, Volkswagen, Audi та Porsche в нарадах, на яких обговорювалися розробка і впровадження систем зниження шкідливих викидів автомобілів. Особливо відзначається, що у ЄК немає ніяких даних про те, що автовиробники обговорювали один з одним використання пристроїв, що дозволяють знижувати рівень шкідливих речовин у вихлопах під час проходження тестів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що автоконцерн Volkswagen заплатить штраф сумою в 1 млрд євро через маніпуляції, пов'язані із показниками викидів шкідливих речовин в атмосферу автомобілями з дизельними двигунами.