ua en ru

Єврокомісія та Світовий банк схвалили законопроект про реформування енергоринку України

Єврокомісія та Світовий банк підтримують фінальний варіант законопроекту про реформування енергетичного ринку України. Про це "Комерсант Україна" повідомили в прес-службах представництв вищевказаних організацій.

Крім того, законопроект підтримали Антимонопольний комітет, Міненерго, Мінфін та Міністерство економічного розвитку і торгівлі. Президент Американської торгової палати в Україні Хорхе Зукоскі також підтримав закон і зазначив, що його організація вважає його важливим для приходу інвесторів із США на український ринок електроенергії.

Зазначимо, що Енергетичне співтовариство схвалює всі 465 внесених у законопроект про функціонування ринку електроенергетики поправок і з нетерпінням очікує прийняття закону. Про це йдеться в листі директора секретаріату Енергетичного співтовариства Янеша Копача прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові комітету з питань ПЕК і міністру енергетики та вугільної промисловості від 16 грудня.

Законопроект N0916 "Про засади функціонування ринку електроенергії України" був поданий групою депутатів на чолі з головою комітету Верховної Ради з питань ПЕК Миколою Мартиненко ("Батьківщина") ще в 2012 р. Його прийняття є одним з вимог законодавства, яке Україна повинна виконати для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Реформа енергоринку передбачена програмою економічних реформ Президента, прийнятої ще в 2010 р. У щорічному посланні глави держави до Верховної ради в червні прийняття документа було названо основним завданням на цей рік. 15 жовтня комітет ВР з питань ПЕК одноголосно схвалив законопроект для розгляду у другому читанні і в цілому. Голосування може відбутися вже наступного тижня, повідомив член комітету Павло Корж (Партія регіонів).