ua en ru

Євроінтеграція України - в "заручниках" у Тимошенко, - західні ЗМІ

"Хвороба Тимошенко" може розглядатися як спецоперація зі зриву євроінтеграції України. Про це днями написали ряд західних ЗМІ.

Зокрема, матеріали вийшли у виданнях Швеції, Голландії, США і Великобританії, в тому числі в американському CNN і шведському Nyhetspresse.

Автори матеріалів, посилаючись на розслідування німецького інформаційного ресурсу eu-reporter.net, наводять деякі факти маніпуляції свідомістю європейського співтовариства скандалом навколо "хвороби Тимошенко", який, по суті, блокує процес євроінтеграції України. "Сірим кардиналом" даного процесу європейські та американські ЗМІ називають Григорія Немирю, давнього соратника Юлії Тимошенко, який очолює зараз парламентський Комітет з євроінтеграції.

У публікаціях західної преси зафіксовані факти частих візитів Немирі в Німеччину. При цьому вказується, що головна мета візиту - "вирішення питання з лікарями, які будуть оглядати Тимошенко". Зокрема, повідомляється, що Немиря літав до Німеччини, і в той же день з'ясувалося, що Європа, "настільки сильно стурбована станом екс-прем'єра, чомусь не відгукнулася на пропозицію Міністерства охорони здоров'я України про створення збірної лікарської комісії".

Автори статей припускають, що спеціально створювалися умови, при яких встановлення об'єктивного діагнозу Тимошенко було б неможливим. Так, від Канади до України приїхали два сімейних лікаря та гінеколог. Укладення цих медиків можна було б визнати не компетентними у разі розбіжності з концепцією "звільнення Тимошенко".

Зокрема вказується, що "обстеження Юлії Володимирівни - найважливіший етап у спецоперації "хвора". Українським лікарям ніхто не повірить, на цей рахунок хвилюватися не варто, "конкуренти" у вигляді лікарів з Франції чи Італії запрошення української сторони проігнорували. У статті також підкреслюється, що саме Немиря виступав організатором розкручування скандалу навколо "хвороби Тимошенко".

У матеріалі аналізується "німецький слід" діяльності Немирі. Передбачається, що існують домовленості між Тимошенко і Меркель про лобіювання першої зарубіжних інтересів в Україні. У цьому ключі, свобода Тимошенко - запорука виконання екс-прем'єром кулуарних угод.