ua en ru

Евакуація автомобілів в Києві під час прибирання снігу не буде супроводжуватись штрафами для водіїв, - Попов

Евакуація автомобілів в Києві з метою прибирання міста від снігу не буде супроводжуватись штрафними санкціями для водіїв. Про це сьогодні під час відвідування єдиного дозвільного центру Києва повідомив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми будем евакуйовувати машини, які припарковані там, де неможна паркуватись, тобто, які порушують правила дорожнього руху. По-друге, у нас є надзвичайна ситуація, і треба прибрати сніг з вулиць міста, особливо там, де є великий потік. Я дав доручення, щоб ми не робили з цього великої проблеми, і не відвозили машини на штрафмайданчики,... а територія, яка є поруч з автомобілем, на яку авто можна переставити, має бути використана... Це тимчасове явище, сьогодні-завтра евакуатори почнуть працювати. Це не буде штрафними санкціями, покарань ми не виписуємо, і міліція теж не буде цього робити", - зазначив Попов.
По його словам, проблема евакуації автомобілів для Києва є актуальною, і влада через певний час планує повернутись до цього питання з метою дозволити евакуацію на постійній основі.
Нагадаємо, раніше перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак дав доручення Управлінню надзвичайних ситуацій у Києві примусово евакуйовувати транспорт, який порушує правила паркування і, таким чином, заважає здійснювати прибирання снігу.