ua en ru

Еттінгер допускає додаткову знижку до запропонованої Україні з боку РФ знижку на газ

Член Європейської комісії з питань енергетики Гюнтер Еттінгер допускає додаткову знижку на газ до запропонованої Україні з боку РФ.

Член Європейської комісії з питань енергетики Гюнтер Еттінгер допускає додаткову знижку на газ до запропонованої Україні з боку РФ. Про це він заявив після тристоронньої зустрічі у Брюсселі , повідомив "5 канал".

Так, Еттінгер не виключив можливість додаткової знижки на ціну газу для України окрім вже запропонованих Росією 100 дол. знижки.

Нагадаємо, в ході переговорів Росія запропонувала Україні знижку на газ в 100 дол., встановивши кінцеву ціну 385 дол. за тис. куб. м газу. У той же час прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна відхилила запропоновану Росією знижку, назвавши її "пасткою".

У той же час Президент Росії Володимир Путін доручив уряду РФ опрацювати варіант фіксації умов поставки газу в Україну на певний час.

"Я просив би уряд, голови уряду, подумати про те, як можна було б на рівні уряду або за домовленістю з урядом України зафіксувати ці умови і зробити їх абсолютно надійними і не змінюються протягом певного часу", - зазначив Путін.