ua en ru

У володіння Міноборони у 2018 році повернули 25 тис. га земель

У володіння Міноборони у 2018 році повернули 25 тис. га земель Фото: Міністерство соціальної політики (Віталій Носач, РБК-Україна)

Зокрема, було повернуто 65 будівель по всій Україні

У 2018 році у володіння Міністерства оборони України повернули 25 тисяч га земель. Про це на брифінгу щодо претензійно-позовної роботи Міноборони з метою повернення самовільно зайнятих (неправомірно вилучених) у попередні роки земель оборони та нерухомого державного майна повідомив заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України Валентин Гринь, передає кореспондент РБК-Україна.

"Користуючись відсутністю охорони та іншого, місцевою владою було вилучено багато земельних ділянок без згоди Міністерства оборони як землекористувача. Міноборони на сьогодні проводить роботу з їх повернення. 10,5 тис. га земель було повернено у 2015-2016 рр. У цьому році Міноборони було повернуто 25 тис. га земель", - розказав він.

За його словами, було повернуто зокрема 65 будівель тільки за цей рік по всій Україні.

Нагадаємо, раніше тимчасово виконуючий обов'язки керівника північного територіального юридичного управління Володимир Цицюра повідомив, що у Міноборони сподіваються повернути у володіння Тарутинський полігон у кінці року.