ua en ru

Це зачистка інфополя: журналісти TUT.by не висвітлюватимуть протести в Білорусі

Це зачистка інфополя: журналісти TUT.by не висвітлюватимуть протести в Білорусі Фото: Марина Золотова (tut.by)

Головний редактор білоруського TUT.by Марина Золотова відреагувала на рішення суду щодо позбавлення порталу статусу ЗМІ. З 1 жовтня журналісти порталу перестануть висвітлювати акції протесту.

Про це повідомляє портал TUT.by.

За словами Золотової, портал буде оскаржувати рішення суду за позовом Міністерства інформації Білорусі про призупинення статусу ЗМІ та захищатиме свої права в суді 8 жовтня.

"Щодо TUT.by вибрали не обмеження доступу до самого ресурсу, а обмеження доступу журналістів до місць, звідки вони можуть передавати інформацію. Це те ж саме, що сталося з акредитацією іноземних журналістів і журналістів, які працюють на іноземні медіа... Тобто це тотальна зачистка інформаційного поля", - пояснила вона.

Золотова зазначила, що журналісти не зможуть спокійно працювати "в полі", адже силовики можуть їх сприймати як учасників акції протесту.

"Відповідно - суди, грати й так далі. Ми не будемо ризикувати в цій ситуації та відправляти журналістів "в поля" без будь-якого статусу. Власне, на це і було розраховано рішення про призупинення (статусу ЗМІ - ред.)", - розповіла головна редактор порталу.

Нагадаємо, Міністерство інформації Білорусі через суд позбавило опозиційний портал TUT.by статусу ЗМІ через висвітлювання акцій протесту проти режиму Олександра Лукашенка. Портал втратить статус медіа з 1 жовтня.