ua en ru

Є вірогідність ще одного голосування з питання повернення ВР до роботи після першого туру виборів Президента України, - М.Томенко.

Є вірогідність, що Верховна Рада повернеться до голосування з проекту постанови «Про внесення змін до календарного плану 5 сесії 6 скликання», якою передбачалося завершити роботу парламенту сьогодні і продовжити її після першого туру президентської виборчої кампанії. Про це сьогодні на брифінгу сказав віце-спікер ВР Микола Томенко передає кореспондент РБК-Україна.

Нагадаємо, що за цей проект постанови проголосували 207 народних депутатів з фракцій Партії регіонів, КПУ та з пропрезидентської частини НУ-НС.

«Це не випадкова ініціатива, оскільки цілком зрозуміло, що на сьогоднішній день стратегії виборчої кампанії багатьох кандидатів у президенти синхронізовані і ведуться спільно, а ті ключові сили, що голосували за закриття парламенту, очевидно знають, що їх кандидати про це домовилися», - зауважив М.Томенко.

На його думку, на сьогодні стратегія основних команд є наступна: в першому турі «всі проти Тимошенко», а в другому Віктор Ющенко та його прихильники закличуть голосувати «проти всіх». Віце-спікер наголосив, що команда В.Януковича вважає такий підхід своєрідною запорукою своєї перемоги, оскільки переконана, що заклик Президента голосувати проти всіх у другому турі не дасть можливості змобілізувати електорат Ю.Тимошенко, що, в свою чергу, дасть можливість В.Януковичу стати президентом.