ua en ru

У ЄС заявили про готовність знизити до нуля мита на імпорт товарів зі США

У ЄС заявили про готовність знизити до нуля мита на імпорт товарів зі США Фото: Сесілія Мальмстрьом (flickr.com-europaportalen.se)

ЄС піде на такий крок тільки у разі, якщо те ж саме зроблять Штати

Європейський союз готовий знизити до нуля ввізне мито на всі промислові товари, включаючи автомобілі, в рамках торгових переговорів зі Сполученими Штатами Америки. Про це заявила в четвер єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрьом, передає "Інтерфакс".

Мальмстрьом підкреслила, що ЄС піде на такий крок тільки в разі, якщо те ж саме зроблять Штати.

"Ми сказали, що готові з боку ЄС перейти до нульових мит на промислові товари, звичайно, в тому випадку, якщо те ж саме зроблять США. Таким чином, це станеться на взаємній основі", - розповіла єврокомісар у ході виступу в торговому комітеті Європарламенту.

Вона підкреслила, що такий крок буде вигідним з економічної точки зору як для ЄС, так і для Штатів.

"Ми готові опустити до нуля навіть наші тарифи на імпорт автомобілів, якщо США зроблять те ж", - додала Мальмстрьом.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, офіційний представник Європейської комісії Даніель Росаріо закликав президента США Дональда Трампа не погрожувати новими митами на європейські автомобілі.

Раніше Трамп знову пригрозив ввести 25-процентні мита на європейські автомобілі, незважаючи на обіцянку не вводити нові тарифи, поки обидві сторони не досягнуть прогресу в торгових переговорах.