ua en ru

В ЄС зафіксували активізацію пропаганди Кремля на тлі подій в Каталонії

В ЄС зафіксували активізацію пропаганди Кремля на тлі подій в Каталонії Фото: Каталонія (catalangovernment.eu)

Російські пропагандисти зосередилися на подачі інформації про нібито слабкість країн ЄС

Фахівці європейської East Stratcom Task Force і департамент Європейської служби зовнішніх дій зафіксували активізацію пропаганди Кремля на тлі подій в Каталонії, пише газета El Pais.

Повідомляється, що російські пропагандисти почали активно користуватися іспанською мовою поряд з російською та англійською. Зокрема, в якості прикладів наводяться такі заголовки як "У Каталонії іспанську мову вже вивчають як іноземну", "Балеарські острови приєднаються до боротьби за незалежність від Іспанії", "Вище керівництво ЄС підтримує застосування насильства в Каталонії". Крім того повідомляється, що кількість інформації про Каталонію складає до 241 на тиждень порівняно з попереднім середнім показником 4 згадок на тиждень.

Також повідомляється, що в основному російські пропагандисти зосередилися на подачі інформації про нібито слабкість країн ЄС і руйнування ліберальних держав. За даними East Stratcom Task Force, вперше сумнівну інформацію про Каталонію виявили у вересні 2016 року, коли на сайті "Известий" з'явився матеріал, який нібито підтверджував намір Каталонії визнати "незалежність" Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Конституційний суд Іспанії анулював декларацію про незалежність Каталонії.