ua en ru

ЄС бачить прогрес України у вирішенні проблеми вибіркового правосуддя, але треба ще багато зробити в цьому напрямку, - Фюле

Європейський Союз (ЄС) бачить прогрес України у вирішенні проблеми вибіркового правосуддя, але треба ще багато зробити в цьому напрямку. Про це заявив комісар з питань політики розширення ЄС Штефан Фюле, виступаючи в четвер, 9 травня 2013 р., у штаб-квартирі радіо "Свобода" - радіо "Вільна Європа" в Празі, повідомляє радіо "Свобода".

"Наразі ми бачимо деякий прогрес з українського боку в усіх трьох ділянках, включно з політично мотивованим судочинством. Звільнення Луценка та Філіпчука - це крок у правильному напрямку. Однак, ще багато чого треба зробити, включно з гарантією, що не буде повторення цього феномену", - заявив Фюле.

Крім того, він заперечив будь-які відстрочки для Києва, коли він має засвідчити успіхи на шляху до асоціації з ЄС.

"Насамперед, ми ніколи не відкладали на пізніше кінцевого терміну (для Києва). Міністри закордонних справ ЄС у грудні дуже чітко заявили, що будуть готові підписати угоду про асоціацію на листопадовому Вільнюському саміті. Водночас, вони недвозначно вказали на три сфери, в яких вони очікують рішень від України шляхом послідовних та очевидних зусиль", - зазначив Фюле, перелічуючи проблемні сторони України, тобто, вибіркове судочинство, програму реформ і недосконале виборче законодавство.

Читайте також: ЄС очікує від України відчутного прогресу в боротьбі проти вибіркового правосуддя, - Фюле