ua en ru

ЄС технічно не готовий до парафування УА з Україною на саміті 19 грудня, - Грищенко

ЄС технічно не готовий до парафування угоди про асоціацію (УА) з Україною на саміті 19 грудня. Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в ефірі програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер".
"Парафування - це технічна процедура... Питання про те, яким чином і коли це робити - це технічне питання, яке має вирішити, наскільки готові сторони до реалізації саме цієї процедури. Ми практично все вирішили, але треба перекласти документ на всі мови ЄС... Ми готові до парафування, але таке враження виникає, що навіть технічно європейська сторона не готова до цього", - повідомив Грищенко.
Коментуючи відсутність домовленості щодо закріплення перспективи членства України в ЄС в угоді про асоціацію, Грищенко зазначив: "Ми все ще працюємо над компромісом. І думаю, що ми його досягнем".
Також міністр закордонних справ повідомив, що він готовий до відставки, якщо це буде рішенням Президента.
"Кожен міністр цього уряду завжди готовий до відставки... Якщо Президент незадоволений моєю роботою, він може мене звільнити в будь-який момент, він має на це право", - додав Грищенко.
Нагадаємо, 19 грудня в Києві відбудеться саміт Україна-ЄС. Заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін раніше заявив, що для України не принципово парафувати угоду про асоціацію з ЄС на грудневому саміті в Києві, так як парафування є технічною, а не політичною процедурою.