ua en ru

ЄС вважає, що Україні необхідно внести зміни до закону про здійснення державних закупівель

Європейський союз вважає, що Україні необхідно якнайшвидше внести зміни до закону про здійснення державних закупівель. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, в Україні цей закон не повною мірою відповідає вимогам прозорості через виключення галузей з конкуренції. Ми б хотіли, щоб цей закон був виправлений якнайскоріше, щоб забезпечити довіру до того, як робота в Україні ведеться і як веде себе держава як економічний учасник ринку. Створення прозорих та рівних можливостей може підштовхнути потік міжнародних інвестицій в Україну ", - сказав Томбінський.

На уточнююче питання РБК-Україна Томбінський зазначив, що із закону повинні бути вилучені положення про виключення певних галузей зі стандартною конкуренцією.

"Так, він повинен бути вдосконалений в тому плані, щоб створити рівні правила для всіх учасників цієї гри, в якій залучені державні гроші. Якщо є винятки для певних елементів ринку, на відміну від звичайної системи державних закупівель, то чи не створюємо конкуренції, а це не в інтересах українських громадян, оскільки це повинен бути конкурентний ринок. Якщо ринок є конкурентним, то ми будемо впевнені, що вибір різних постачальників, ціна, якість будуть кращими саме для споживача. Це також питання філософського характеру. 46 млн населення України повинні бути рушійною силою ринку. Ці виключення певних галузей, секторів зі стандартною конкуренцією повинні бути із закону видалені", - зазначив він.

Читайте також: Кабмін готується створити фінансову поліцію з необмеженими повноваженнями