ua en ru

ЄС розглядає можливість збільшення фінансової підтримки України за умови підписання УА

Європейський союз розглядає питання про збільшення фінансової підтримки України за умови підписання угоди про асоціацію (УА). Про це заявив народних депутат України Петро Порошенко в ефірі "Шустер Live" на телеканалі "Інтер".

"Сьогодні у Вільнюсі відбулася неформальна зустріч глав міністерств закордонних справ країни Євросоюзу у тому числи за участі держсекретаря США Джона Керрі. Україна є на порядку денному. Месседж - про підтримку України. 10-13 вересня в Страсбурзі відбудеться перша сесія Європарламенту нового політичного сезону. В порядок денний внесений проект резолюції суто по Україні, де вперше висловлюється чітка позиція підтримки України", - повідомив Порошенко.

За його словами, наразі розглядається можливість поновлення співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) та збільшення фінансової підтримки України ЄС.

"Євросоюз зараз розглядає питання, щоб крім відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом, який дасть багатомільярдні кредити на підтримку економіки України, Євросоюз суттєво збільшить свою макрофінансову підтримку та фінансову допомогу за умови підписання угоди про асоціацію для того, щоб забезпечити не лише вербальну, але й фінансову підтримку реформ в Україні", - заявив Порошенко.