ua en ru

ЄС розраховує на співпрацю країн у ході розслідування катастрофи MH17

ЄС розраховує на співпрацю країн у ході розслідування катастрофи MH17 Фото: Федеріка Могеріні (European External Action Service)

В ЄС прокоментували розслідування катастрофи MH17 на Донбасі

Європейський союз розраховує на співпрацю країн у ході розслідування катастрофи MH17 для притягнення винних до відповідальності. Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні.

"Ми розраховуємо, що всі країни, які зможуть сприяти розслідуванню і кримінальному переслідуванню відповідальних за скоєне, це будуть робити у відповідності з вимогою резолюції 2166 Ради Безпеки ООН", - йдеться в заяві.

У Євросоюзі також впевнені, що розслідування катастрофи MH17 на Донбасі потребує постійної підтримки міжнародного співтовариства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Bellingcat підтвердила версію про причетність російського "Бука" до катастрофи MH17.

Зокрема, передбачається, що 23-25 червня 2014 року 53-я зенітно-ракетна бригада ЗС Росії перевезла техніку на позиції поблизу українського кордону, у тому числі установку "Бук" з номером 332. Вранці 17 липня "Бук" виїхав з Донецька на трейлері в бік Сніжного, після чого на південь від міста випустив ракету по літаку. Вранці 18 липня установку без однієї ракети помітили на відео, знятому на схід від окупованого Луганська.