ua en ru

ЕС може продовжити секторальні санкції проти РФ до кінця липня, - Моґеріні

ЕС може продовжити секторальні санкції проти РФ до кінця липня, - Моґеріні Фото: Федеріка Моґеріні (European External Action Service)

Моґеріні переконана, що ЄС продовжить пакет санкцій щодо РФ

Евросоюз може прийняти рішення про продовження секторальних санкцій проти Російської Федерації до кінця липня. Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Моґеріні після засідання Ради ЄС, повідомляє "Радіо Свобода".

Так, Моґеріні висловила переконання, що до кінця липня ЄС продовжить пакет санкцій щодо РФ, які стосуються окремих секторів економіки РФ.

Вона також зазначила, що способом вирішення конфлікту на Донбасі є мінські домовленості, у виконанні яких, за її словами, просування немає.

"Як ви знаєте, процедура і зміст нашого рішення про санкції, пов'язаних з ситуацією в Україні, не змінилися. Мінські домовленості для нас - спосіб вирішення цього конфлікту. Повинна констатувати, що у виконанні домовленостей реального просування немає. Тому я припускаю, що буде вирішено продовжити нинішні санкції. Але, звичайно, це будуть обговорювати держави-члени, думаю, після того як збереться Європейська Рада в кінці цього тижня. У нас є час до кінця липня, щоб вирішити, щодо продовження санкцій", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що низка європейських політиків виступили із закликом до Європейського союзу (ЄС) услід за Сенатом Сполучених Штатів Америки (США) посилити економічні санкції проти Російської Федерації (РФ), введені у зв'язку з незаконною анексією Криму і агресією на Донбасі. Політики запропонували європейським лідерам почати з продовження всіх санкцій, пов'язаних з Росією, на 12 місяців, а не на 6. Це синхронізує європейські та американські режими санкцій і дасть сильний сигнал країні-агресору.