ua en ru

ЄС закликав провести розслідування дій Ізраїлю.

Власті ЄС закликали провести розслідування причин загибелі людей на борту кораблів "Флотилії свободи" і дозволити поставку гуманітарної допомоги в Сектор Газа, повідомляє ВВС.

"Координатор ЄС з зовнішньої політики Кетрін Ештон висловлює співчуття родичам загиблих і поранених", - йдеться в офіційній заяві.

"Від імені Європейського Союзу вона вимагає проведення повного розслідування обставин події і закликає до негайного відновлення потоку гуманітарної допомоги і комерційних товарів, а також вільного пересування людей через кордон Сектора Газа", - йдеться в прес-релізі, опублікованому ЄС.

Нагадаємо, напад військових на гуманітарну місію стався сьогодні декількома годинами раніше біля берегів блокадного Сектора Газа. Як повідомлялося, ізраїльські спецслужби висадилися на палуби кораблів з вертольота і швидкісних катерів, після чого відкрили вогонь по учасниках гуманітарної місії.

Дії армії Ізраїлю пояснювалися тим, що раніше організатори гуманітарної місії проігнорували попередження з боку Єрусалиму, не розвернули кораблі і не дали згоди на вивантаження гуманітарного вантажу в одному з ізраїльських портів.