ua en ru

В ЄС наростає занепокоєння через відсутність реформ в Україні, - Медведчук

В Євросоюзі останнім часом наростає не тільки занепокоєння відсутністю реформ в Україні, але і роздратування, а часом і обурення діями "уряду реформаторів". Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик нагадує, що ряд країн Євросоюзу відкрито закликає відновити торгово-економічні відносини з Москвою. "Країни Західної Європи хочуть бути впевнені, що є чіткий прогрес. Якщо найбільші з них відчують втому, тоді почнуться чорні дні для України", - впевнений Литовський європарламентар Габриэлиус Ландсбергіс.

За словами Медведчука, Європа також стурбована і тим, як проходять люстраційні процеси в Україні. Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо розкритикував положення українського Закону "Про очищення влади", що передбачають люстрацію "списком". Букіккіо наполягає на принципі індивідуальної відповідальності і закликає припинити порушення прав людини.

"Дії українських чиновників все частіше викликають критику з боку європейських колег. Вельми показово, що в нашій країні вперше за п'ять років з'явився "в'язень сумління", а представник ОБСЄ з свободи слова Дуня Міятович вже заявила про "явної загрози свободі медіа" в Україні", - підкреслив лідер "Українського вибору".

Політик вважає, що все це нагадує шлях, який пройшла країна в часи президентства Януковича.