ua en ru

ЄС і Японія продовжать координувати позиції по Україні, в т.ч. в питанні санкцій, - ван Ромпей

Європейський Союз і Японія продовжать координувати свої позиції щодо ситуації в Україні, включаючи питання застосування санкцій у разі подальшої дестабілізації ситуації.

Європейський Союз і Японія продовжать координувати свої позиції щодо ситуації в Україні, включаючи питання застосування санкцій у разі подальшої дестабілізації ситуації. Про це сьогодні на прес-конференції в Брюсселі (Бельгія) в рамках саміту "ЄС-Японія" заявив Президент Європейської Ради Херман ван Ромпей, передає прес-служба РЄ.

"В ході обговорення ситуації в Європі, ми обидва підтвердили нашу підтримку українського народу і їх право на вибір свого майбутнього, а також нашу відмову визнати незаконну анексію Криму і Севастополя Росією. Ми також висловила глибоку стурбованість з приводу ситуації у Східній Україні та Одесі", - заявив ван Ромпей за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

Також він озвучив заклик сторін до Росії утриматися від будь-яких кроків щодо подальшої дестабілізації України і замість цього займатися дипломатичним врегулюванням кризи.

Він висловив подяку Японії за її солідарність в українському питанні, а також політичну і фінансову підтримку України.

"Ми будемо продовжувати координувати наші позиції, у тому числі й що стосується санкцій, в рамках G7. Подальші кроки з дестабілізації України вимагатимуть додаткових санкцій. ЄС готовий приймати рішення, якщо це необхідно", - додав він.

Зазначимо, раніше канцлер ФРН Ангела Меркель також заявила, що країни G7 готові при необхідності ввести нові санкції проти РФ.