ua en ru

ЄС готовий й далі надавати підтримку Україні на шляху реформ, - представництво

Європейський союз готовий й надалі надавати Україні всебічну підтримку на шляху реалізації реформ. Про це на форумі заявив заступник голови представництва ЄС в Україні Томас Фреллесен.

"Ми бачимо важливі кроки України на шляху реалізації низки реформ, починаючи з адміністративної реформи, реформування уряду, в банківському секторі, дерегуляції та у сфері енергетики... Міжнародне співтовариство підтримує ці наміри України, ми готові і надалі надавати нашу всебічну підтримку на шляху здійснення цих реформ... Чим більше успіхів України у проведенні реформ, тим більше буде підтримка всього світового співтовариства", - зазначив Фреллесен.

За його словами, ЄС не перший рік забезпечує матеріально-технічну підтримку України в процесі реформування.

Фреллесен додав, що реформування всіх сфер, боротьба з корупцією, є основними зобов'язаннями України на шляху європейської інтеграції. Після підписання угоди про асоціацію з ЄС перед Україною стоїть найважливіше завдання - імплементації положень цього документа:

"Звичайно, потрібно розуміти, що реформи не відбуваються одномоментно і швидко, але розраховуємо на подальші дії української влади, щоб вона крок за кроком реалізовувала ці реформи, які є необхідними в рамках підписання угоди про асоціацію з ЄС", - зазначив він.

У свою чергу постійний заступник надзвичайного та повноважного посла Німеччини в Україні Анка Фельдгузен зазначила: "Немає сумнівів, що іншого шляху як далеке реформування України на шляху становлення демократичних і європейських стандартів, немає... Вся країна повинна працювати над реалізацією реформ, поки молоді хлопці гинуть на сході країни".

Нагадаємо, сьогодні Україна стала асоційованим учасником програми ЄС "Горизонт-2020".