ua en ru

ЄС має знайти "юридично зобов'язуюче" рішення щодо асоціації з Україною, - Рютте

ЄС має знайти "юридично зобов'язуюче" рішення щодо асоціації з Україною, - Рютте Фото: Нідерланди просять ЄС знайти рішення щодо ситуації з підписанням асоціації Україна-ЄС

Прем'єр-міністр Нідерландів не виключає зміни тексту Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте попросив лідерів Європейського Союзу знайти юридично зобов'язуюче рішення, що допоможе вирішити проблему, пов’язану з результатами нідерландської референдуму про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Про це нідерландський прем'єр повідомив саміту ЄС, передає Reuters.

"По Україні нам потрібно нормативно зобов'язуюче рішення, яке буде відповідати на занепокоєння і елементи дискусії в Нідерландах, які призвели до референдуму. Точна форма - я поки не знаю. Можливо, нам доведеться змінити текст, можливо, ми знайдемо рішення, яке не буде стосуватися тексту угоди про асоціацію", - сказав Рютте.


Він зазначив, що головне - нормативно зобов'язуючим шляхом відповісти на стурбованість, висловлену пыд час дебатів в Нідерландах.

"Якщо мені не вдасться добитися цього, ми не підпишемо. Ми спробуємо знайти рішення, це буде важко, у нас мало шансів, що ми доб'ємося цього, але нам потрібно спробувати", - зазначив Рютте.

Нагадаємо, Нідерланди можуть не підписати Угоду про асоціацію України з Євросоюзом з-за негативних результатів пройшов у квітні референдуму.