ua en ru

"Енергоатом" з початку року заробив майже 1 млрд грн

"Енергоатом" з початку року заробив майже 1 млрд грн Фото: "Енергоатом"

Чистий дохід компанії за п'ять місяців склав 12,8 млрд грн

НАЕК "Енергоатом" за січень-травень 2015 р. отримала чистий прибуток у розмірі 0,988 млрд грн, тоді як за п'ять місяців минулого року збитки компанії склали 2,645 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Чистий дохід компанії від реалізації продукції за п'ять місяців поточного року склав 12,851 млрд грн, що на 46,6% більше порівняно з відповідним періодом минулого року. При цьому собівартість продукції знизилася в порівнянні з минулим роком на 0,6% і завдяки цьому отримано валовий прибуток в розмірі 4,173 млрд грн", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, що одним з головних факторів, що впливають на фінансовий результат компанії, залишаються витрати за курсовими різницями, витрати на придбання валюти та фінансові витрати по сплаті відсотків за кредитами та іншими позиками.

"За січень-травень 2015 року в компанії з'явилися нові витрати, такі як відсотки по відстроченим податковим зобов'язанням, які становлять вже 11,6 млн грн. Ці витрати пов'язані з систематичними нерасчетами ДП "Енергоринок" за електроенергію, вироблену на АЕС України. Тільки за цей рік приріст заборгованості Енергоринку виріс на 1,679 млрд грн і за станом на 31.05.2015 борг за відпущену електроенергію перед атомниками становить 10,477 млрд грн", - відзначили в компанії.

Як повідомлялося раніше, робоча група Верховної Ради з перевірки можливих фактів зловживань у державному секторі економіки виявила зловживання в роботі компанії "Енергоатом" на більш ніж 8 млрд грн.