ua en ru

Екзамен з іноземної мови для вступу до магістратури обов'язковий, - Табачник

Всі студенти вишів, що вступають до магістратури, повинні складати іспит з іноземної мови. Про це в ході "гарячої лінії" у виданні "Известия в Украине" заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дискусії на тему потрібність або непотрібність екзаменів з іноземної мови не приймаю. Не хочу навіть обговорювати, тому що магістр - це не просто перший рівень освітній, це і перший науково-освітній рівень. І смішно говорити про якість підготовки магістра, якщо майбутній вчений, професійний, не володіє іноземною", - сказав міністр.

Він упевнений, що саме через нестачу знань в іноземних мовах й існує "провал в цитуванні наших наукових робіт, незатребуваність наших наукових видань".

"Тому, вже вибачте, навіть якщо комусь не подобається, обов'язково всі охочі вступити до магістратури у всіх вишах, і державних, і недержавних, всіх форм підпорядкування, не тільки Міністерства освіти, але і Міністерства охорони здоров'я, Міністерства аграрної політики, однаково вступатимуть до магістратури - середній бал на конкурс бакалаврської програми, іспит за фахом і екзамен з іноземної мови", - заявив Табачник.

В той же час він відзначив, що правила вступу на бакалаврат і до магістратури не змінилися з минулого року.

Зазначимо, Табачник також заявив, що викладання іноземної мови в школах починатиметься з першого класу.