ua en ru

Експерт заявив про відставку голови Херсонської облради Путілова найближчим часом

Експерт заявив про відставку голови Херсонської облради Путілова найближчим часом Фото: Вадим Карасьов

Першими кадровими змінами у політичному сезоні стане відставка голови Херсонської обласної ради Андрія Путілова. Про це сьогодні в коментарі журналістам заявив політолог Вадим Карасьов, посилаючись на джерела в АП.

Основними причинами можливої відставки Путілова, які назвав експерт, є втрата контролю голови облради над ситуацією в області, нездатність встановити діалог з іншими політичними силами, загроза втрати політичної рівноваги в регіоні.


"Відставка Путілова зріла давно. За моєю інформацією, несприйняття його політичними елітами регіону настільки велике, що якщо він не піде сам, то його знімуть більшістю депутатів, в тому числі і представниками БПП. Основні причини невдоволення Путіловим: програв і не забезпечив результат БПП в регіоні на довиборах у ВР; налаштував проти БПП критичну масу політсил; поставив під загрозу стабільність прикордонного регіону", – зазначив Карасьов.

На думку експерта, голова облради намагатиметься втриматися на посаді.

"Сьогодні-завтра можна очікувати масовану кампанію в ЗМІ, в якій знайдеться маса винних у ситуації регіоні. Це нормальний інстинкт політичного самозбереження голови облради. Але, з іншого боку, якщо він пішов на такий відчайдушний крок і намагається вийти в скандал, то навряд чи бачить дорогу назад. Тому найближчим часом Херсонська обласна рада отримає нового керівника", – підкреслив Карасьов.

Як відомо, раніше більшість фракцій Херсонської облради заявили про те, що піднімуть питання відставки його голови на черговій сесії 9 вересня.