ua en ru

Екс-шпигуна з РФ отруїли в Британії

Екс-шпигуна з РФ отруїли в Британії фото: Сергій Скрипаль (ТАСС)

Обидва потерпілих нині перебувають у реанімації

У Великобританії госпіталізували з серйозним отруєнням колишнього шпигуна Сергія Скрипаля, який в 1990-х і початку 2000-х передавав Лондону дані про російських розвідників, які працювали під прикриттям в Європі. Про це передає Reuters.

"Британська поліція сказала, що дві людини, 66-річний чоловік і 33-річна жінка, були виявлені без свідомості на лавці в торговому центрі в неділю в південно-англійському місті Солсбері після контакту з речовиною", - йдеться в заяві.

Обидва потерпілих нині перебувають у реанімації.

Скрипаль, колись полковник у російській військовій розвідці, був визнаний винним у державній зраді в Росії в 2006 році, він був арештований у 2004 році Федеральною службою безпеки Росії (ФСБ) за підозрою у видачі десятків російських агентів британській розвідці і був засуджений до 13 років позбавлення волі.

Пізніше він був помилуваний у 2010 році президентом Дмитром Медведєвим в рамках шпигунського обміну, щоб повернути 10 російських агентів у США назад до Москви.

"Це не було оголошено як контртеррористический інцидент, і ми закликаємо людей не спекулювати", - заявив журналістам тимчасовий помічник начальника поліції Уїлтшир Крейг Холден.

Нагадаємо, у Східній Гуті сталася хімічна атака.