ua en ru

Екс-помічник Ніколя Саркозі відкинув звинувачення в корупції і має намір подати зустрічний позов про наклеп

Екс-помічник колишнього Президента Франції Ніколя Саркозі Ксав'ер Муска відкинув звинувачення в корупції. Він також повідомив, що має намір подати зустрічний позов про наклеп, передає Reuters. Нагадаємо, фінансист Крістіан Лоран звинувачує колишнього міністра фінансів Франції Крістін Лагард в неправомірному нагородженні юриста, який брав участь у судовому розгляді проти компанії Itea на стороні держави. Муска у той час очолював французьке казначейство, а пізніше став главою адміністрації Саркозі. Лоран вважає Муску причетним до неправомірного нагородження.

За правилами французького правосуддя, для судового переслідування колишніх високопоставлених чиновників необхідно отримати дозвіл спеціальній комісії, яка оцінює серйозність звинувачень і доказів. Представник прокуратури на умовах анонімності повідомив, що Лоран ініціював розслідування і відносно Лагард. Відзначимо, що остання зараз є главою Міжнародного валютного фонду, тоді як Мусьа входить до числа топ-менеджерів французького банку Credit Agricole.

Звинувачення відносно колишнього соратника Саркозі розглядатиме комісія на чолі з екс-прем'єром соціалістом Ліонелем Жоспеном.

Нагадаємо, 3 липня французька поліція провела обшуки в будинку і офісі екс-Президента Саркозі.