ua en ru

Екс-директору КП "Плесо" повідомили про підозру у незаконному будівництві в Гідропарку

Екс-директору КП "Плесо" повідомили про підозру у незаконному будівництві в Гідропарку Фото: прокуратура Києва (РБК-Україна)

За даними джерел РБК-Україна, мова йде про Ігоря Смикуна

Колишньому керівнику київського комунального підприємства "Плесо" повідомили про підозру у незаконному будівництві в Гідропарку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

За даними джерел РБК-Україна, мова йде про Ігоря Смикуна, який обіймав посаду директора "Плесо" у 2009 році.

Повідомляється, що колишньому керівнику "Плесо", який надав в оренду своїй дочці ділянку на Броварському проспекті в межах Гідропарку, а потім сам побудував там будинок, повідомили про підозру.

"Зазначені землі відносяться до водоохоронної зоні, на яких, згідно з законодавством України, заборонено будь-яке будівництво", - зазначили в прокуратурі.

Дії екс-чиновника кваліфіковані за ч. 4 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) і 1 ч. ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Крім того, прокуратура готує позов про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки.

Нагадаємо, в липні прокуратура затримала чиновника КП "Плесо" на хабарі у 20 тисяч гривень.