ua en ru

Екологічна катастрофа на Донбасі загрожує всій Європі, - Аваков

Екологічна катастрофа на Донбасі загрожує всій Європі, - Аваков Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

Аваков назвав екологічну катастрофу на Донбасі "новим Чорнобилем"

Викликана збройною агресією Російської Федерації екологічна катастрофа на Донбасі загрожує всій Європі. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає прес-служба відомства.

Зокрема, Аваков зазначив, що після відносної стабілізації ситуації у зоні бойових дій аспект екологічної катастрофи стає більш актуальним.

"За прогнозами експертів, вже незабаром екологічна ситуація в регіоні може досягти "межі неповернення" і стати серйозною загрозою для екології, як України, так і сусідніх держав. Європа може отримати біля своїх кордонів "новий Чорнобиль", - підкреслив Аваков.

При цьому він додав, що українська сторона не може повністю оцінити збиток, нанесений навколишньому середовищі на окупованих територіях.

"Якщо взагалі нічого не робити, то вже через 10 років Україна зможе реінтегрувати лише 15 тис. квадратних кілометрів солончаків з повністю зруйнованою соціальною інфраструктурою. Питання екологічної реінтеграції Донбасу є питанням державної безпеки", - додав Аваков.

Екологічна катастрофа на Донбасі загрожує всій Європі, - Аваков

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що на фенольному заводі під Торецьком завершився перший етап ремонтів на шламонакопичувачі. Зазначимо, через ситуацію на фенольному заводі раніше неодноразов українська сторона і міжнародні експерти заявляли про загрозу екологічної катастрофи.