ua en ru

ЄК дозволила Normeston Trading купити частку в газовому трейдері MET в угорської MOL.

Єврокомісія (ЄК) дозволила операцію між угорською нафтогазовою групою MOL і нафтотрейдером Normeston Trading Ltd., що припускає їх спільний контроль над дочірньою компанією MOL - MOL Energy Trade Ltd. (MET), повідомляється в опублікованому сьогодні прес-релізі ЄК.

Після вивчення запропонованої операції ЄК уклала, що транзакція не вплине істотно на конкуренцію в Європейській економічній зоні або який-небудь її частини.

В даний час MET на 100% належить MOL. Компанія займається торгівлею природним газом в Угорщині і в менших об'ємах в сусідніх країнах. Раніше повідомлялося, що Normeston Trading Ltd. планує придбати у MOL 50-процентну частку в MET.

Normeston Trading Ltd. - приватна офшорна компанія, що зареєстрована в Белізе і належить бізнесменові з Росії. Normeston Trading займається торгівлею сирою нафтою і продуктами нафтопереробки.

MOL - крупна енергетична компанія, що веде нафтовий, газовий і нафтохімічний бізнес в Угорщині і країнах Центральної Європи. Навесні 2009 р. російський "Сургутнєфтєгаз" придбав 21,2% акцій MOL у австрійської нафтогазової компанії OMV Group за 1,4 млрд євро. Тоді MOL відмовилася включати російську компанію до реєстру акціонерів через недовіру до мотивів нового інвестора.