ua en ru

Єгор Соболєв звинувачує нову владу в покриванні представників колишньої влади

Голова створюваного при Кабінеті Міністрів Люстрационного комітету Єгор Соболєв вважає, що нова влада ігнорує люстрацію чиновників попередньої влади через зв'язків з ними.

Голова створюваного при Кабінеті Міністрів Люстрационного комітету Єгор Соболєв вважає, що нова влада ігнорує люстрацію чиновників попередньої влади через зв'язків з ними. Про це Соболєв заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Насправді, у всіх, кого ми хочемо люструвати, зокрема, у тих, кого ми хочемо люструвати в першу чергу, - чи Клюєва, або Портнова, або Януковича і його силовиків, - є великі зв'язки. Причому як з нинішньою опозицією у вигляді Партії регіонів, так і з нинішньою правлячою коаліцією. Я думаю, що вони максимально задіяли всі зв'язки для того, щоб не допустити жодних рішень", - заявив Соболєв.
При цьому він підкреслив, що наполягатиме на люстрацію.

"Якщо ситуація загостриться, я буду наполягати на люстрацію. Якщо парламент буде глухим, то треба, щоб голоси людей під парламентом почистили їм вуха. Іншого варіанту немає. Якщо мирні мітинги не будуть почуті, то вони повинні стати не мирними", - зазначив Соболєв.