ua en ru

Єфремов виступив проти силового сценарію розв'язання ситуації на сході України

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов виступив категорично проти силового сценарію розв'язання ситуації у східних областях України.

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов виступив категорично проти силового сценарію розв'язання ситуації у східних областях України. Про це він заявив під час погоджувальної ради депутатських груп та фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я категорично проти силового сценарію розвитку подій. Тим більше неприпустимо використання української армії проти українських громадян", - заявив Єфремов.

Він зазначив, що люди на сході України не хочуть хамства і приниження з боку політиків і чиновників, та "не хочуть бути безправними в своїй державі".

"Вони хочуть впевненості в завтрашньому дні. Вони вимагають присвоєння російській мові статусу другої державної... Вони хочуть запровадження федеративного устрою, що викликає занепокоєння в місті Києві. Третє - це мати можливість виразити власну думку шляхом участі в місцевому референдумі", - сказав Єфремов.

Він нагадав, що закон про місцеві референдуми № 0867 Верховна Рада в першому читанні прийняла ще в 2013 р.

"І якщо ми хочемо з людьми говорити, на якісь речі треба йти, а не просто кричати божевільним голосом незрозумілі гасла. Нам нічого не заважає прийняти це законопроект в другому читанні", - заявив Єфремов.