ua en ru

Єфремов запропонував ВР завтра розглянути закон про банкрутство вугільних підприємств

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запропонував Верховній Раді завтра розглянути проект закону №1109, що стосується банкрутства вугільних підприємств. Про це в ході сьогоднішнього засідання погоджувальної ради заявив Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є прохання включити додатково (до порядку денного) і розглянути у вівторок законопроект (№1109). Це стосується банкрутства вугільних підприємств. Проблема дуже серйозна. Протягом 20 років накопичувалися у вугільній галузі борги... На підприємствах вугільної галузі зав'язані цілі селища і міста, де проживають мільйони людей, і якщо ми не зрозуміємо, що нам треба терміново призупинити ту вакханалію, яка розпочата в банкрутстві вугільних підприємств, то ми можемо дійти до крайнощів у цій ситуації", - сказав Єфремов.

Також Єфремов висловився проти обмеження в роботі ряду вугільних підприємств, узятих в оренду, проте в крайньому випадку на це можна буде піти, щоб захистити хоча б держпідприємства.

За словами Єфремова, даний законопроект може бути розглянутий парламентом найближчим часом, оскільки профільний комітет ВР його вже розглянув.

Читайте також: Янукович доручив протягом березня 2013 затвердити план ліквідації ДП "Вугілля України"