ua en ru

Єдиний гарант безпеки України та Європи - це сильна армія, - Геращенко

Єдиний гарант безпеки України та Європи - це сильна армія, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Кремль не зупинить політика умиротворення

Однією з причин сьогоднішньої ситуації на Донбасі стало блокування в 2008 році Німеччиною і Францією Плану дій щодо членства в НАТО для України. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook у відповідь на заяву глави МЗС Німеччини Зігмара Габріеля про негативну оцінку надання Україні зброї.

"Ми дуже цінуємо наших партнерів по нормандському формату, Німеччину і Францію, їх вагомий внесок у питання світу на Донбасі і миротворчі зусилля. У той же час, на моє глибоке переконання, якщо б у свій час саме Німеччина і Франція заблокували в 2008 в НАТО ПДЧ (План дій з членства, - ред.) для України і Грузії, нормандський формат міг б і не з'явитися, тому що РФ не зважилася б напасти і відрубати шматки території від Грузії і України", - написала Геращенко.

За її словами, тоді Париж і Берлін керувалися благими намірами - не дратувати Москву.

"Результат був абсолютно протилежний - це аж ніяк не умиротворило Москву, а тільки розв'язало їй руки. Зараз наші партнери з найкращими намірами миротворчості намагаються не розлютити Москву наданням Україні зброї. Але вони помиляються, такі кроки Кремль ніколи не зупинять, навпаки", - додала вона.

На думку Геращенко, "єдиний гарант безпеки України та Європи - це сильна армія".

Дозволю собі відреагувати на останні заяви наших стратегічних партнерів і друзів. 1. Щодо заяв польських високопосадовц...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 4 січня 2018 р.

Нагадаємо, глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель заявив, що в його країні скептично ставляться до вирішення конфлікту на Донбасі з допомогою надання летального зброї з США.