ua en ru

Єдиним кандидатом на посаду голови фракції Об'єднаної опозиції у ВР є Яценюк, - Томенко

Серед можливих кандидатів на посаду керівника парламентської фракції Об'єднаної опозиції на сьогоднішній день висунута тільки кандидатура Арсенія Яценюка, а рішення про його обрання на цю посаду має бути прийняте на найближчих зборах фракції. Про це журналістам заявив віце-спікер Верховної Ради України VI скликання Микола Томенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, на питання журналістів, які розглядаються кандидатури на посаду голови опозиційної фракції, Томенко зазначив: "Розглядається кандидатура Арсенія Яценюка, і як зберемося на засідання фракції, будемо приймати це рішення", - зазначив Томенко.

Також, в ВО "Батьківщині" зараз обговорюється питання висунення Олександра Турчинова на посаду заступника голови Верховної Ради сьомого скликання.

Крім того, він повідомив, що на даний момент питання розсадження опозиційних депутатів у залі серед депутатів-опозиціонерів поки не вирішене, і ситуація стає "парадоксальною", оскільки "Удар" задовольняє (варіант розсадження опозиціонерів), "Батьківщину" задовольняє, а ось "Свободу" - не задовольняє, але ми як партнери "Свободи", вважаємо, що з ідеологічної точки зору ті місця, на які "Свободу" посадили, - це місця самовисуванців, і це приниження для "Свободи", яка має свою політичну позицію, і вона повинна сидіти разом з нами, відповідно, в правій частині сектора як права або правоцентристська політична сила", - зазначив Томенко.

Крім того, за його словами, опозиція продовжує наполягати на тому, щоб керівництво парламентських комітетів було віддано їй за принципом розподілу комітетів 2007 р., коли опозиційним депутатам надавалися всі можливості для здійснення контролю за діями влади через керівні посади в основних парламентських комітетах.

Читайте також: Литвин чекає пропозиції щодо розміщення депутатів нової ВР до 10 грудня