ua en ru

ЄБРР виділить на сміттєпереробний завод у Львові 35 млн євро

ЄБРР виділить на сміттєпереробний завод у Львові 35 млн євро Фото: Європейський банк реконструкції та розвитку (saee.gov.ua)

Проект передбачатиме рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і будівництво сміттєпереробного заводу

Європейський банк реконструкції та розвитку заявив про початок відбору компаній, що візьмуть участь у втіленні першого етапу проекту "Тверді відходи Львова" вартістю 35 мільйонів євро. Про це йдеться в оголошенні, опублікованому на офіційному сайті ЄБРР.

Зокрема там зазначено, що проект передбачатиме початок рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і будівництво заводу з механіко-біологічної переробки сміття.

При цьому операторами проекту вказана Львівська міськрада і львівське комунальне підприємство "Зелене місто".

Також в оголошенні вказано, що тендер на закупівлю товарів, робіт і послуг для проекту "Тверді відходи Львова" буде оголошений у IV кварталі 2017 року.

Із 35 млн євро, передбачених проектом ЄБРР, 10 млн євро передбачено власне на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, що є безповоротним грантом із боку ЄБРР. Ще 25 млн євро, як очікується, буде витрачено на побудову сміттєпереробного заводу на території львівської ТЕЦ-2. Розробку проекту заводу вже завершують фахівці французької компанії Egis, також за рахунок гранту французького уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рекультивація Грибовицького звалища триватиме п'ять років.