ua en ru

ЄБРР може профінансувати реформування системи реєстрації ліків в Україні

ЄБРР може профінансувати реформування системи реєстрації ліків в Україні Фото: ліки (Pixabey)

Нова концепція має вдосконалити порядок реєстрації лікарських засобів

Європейський банк реконструкції та розвитку розглядає можливість фінансування розробки концепції реформування системи реєстрації лікарських засобів в Україні. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Зазначено, що нова концепція має не лише вдосконалити порядок реєстрації лікарських засобів, а й передбачити конкретні кроки поступового розвитку всієї системи регулювання фармацевтичного сектору через її глибоку трансформацію.

Як повідомляється, на зустрічі в МОЗ із представниками ЄБРР і міжнародними експертами щодо майбутнього реформування системи реєстрації лікарських засобів в Україні 27 жовтня було обговорено попередні рекомендації консорціуму міжнародних експертів, які детально вивчили ситуацію функціонування фармринку в Україні та надали свої пропозиції щодо його врегулювання з міжнародними стандартами.

"Реформа ринку лікарських засобів - від наукових розробок, виготовлення, та реєстрації до питань споживання ліків, доступу та контролю обігу - потребує трансформації. Враховуючи передовий досвід країн Євросоюзу, зокрема Польщі, їх надбання, а головне - помилки, ми маємо унікальний шанс зробити українську модель не тільки дієвою та сучасною, але й економічно більш привабливою", - наголосив Роман Ілик, заступник глави МОЗ, що курує напрямок фармакології.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний комітет Червоного Хреста передав Україні 150 доз протиботулічного імуноглобуліну і 200 доз імуноглобуліну проти правця.