ua en ru

ЄБРР надасть Івано-Франківську на модернізацію системи теплопостачання 10,8 млн євро

ЄБРР надасть Івано-Франківську на модернізацію системи теплопостачання 10,8 млн євро
Місто Івано-Франківськ сьогодні, 5 листопада 2014 р, підписав з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) кредитний договір і договір гранту за проектом "Реконструкція та модернізація системи теплопостачання міста Івано-Франківську" на загальну суму 10,8 млн євро.

Місто Івано-Франківськ сьогодні, 5 листопада 2014 р, підписав з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) кредитний договір і договір гранту за проектом "Реконструкція та модернізація системи теплопостачання міста Івано-Франківську" на загальну суму 10,8 млн євро. Про це повідомила прес-служба мерії міста.

Зокрема, в рамках кредитного договору Івано-Франківськ отримає 7,2 млн євро, а за договором гранту - ще 3,6 млн євро.

Як повідомив радник посольства Швеції в Україні Крістіна Даніелссон, грант в розмірі 3,6 млн євро, який отримує місто в рамках проекту, це кошти, які місту не потрібно буде повертати.

"Завдяки цьому проекту ми модернізуємо 5 наших котелень, індивідуальні теплові пункти, ми прокладемо велику кількість нових труб, нових мереж і це дасть можливість комфортніше почуватися споживачам послуг, адже мова йде про усі мікрорайони міста",- зазначив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

За його словами, реалізація цього проекту дозволить зменшити споживання природного газу та електроенергії, знизити кількість шкідливих викидів від котелень, а це надзвичайно корисно для навколишнього середовища.

Нагадаємо, міжнародні донори виділили 11 млн євро у новий фонд, створений і керований Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) для підтримки зусиль України щодо реформування економіки.