ua en ru

EBITDA НПК "Гірничі машини" у І півріччі 2012 р. збільшилася в 5 разів - до 225 млн грн

EBITDA компанії "Гірничі машини" у І півріччі 2012 р. збільшилася в 5 разів - до 225 млн грн. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Виручка від реалізації продукції компанії склала 1,515 млрд грн, збільшившись порівняно з аналогічним періодом минулого року на 43%.

"Позитивна динаміка фінансових показників компанії пов'язана, насамперед, з збільшенням обсягу реалізації продукції, у тому числі на експорт, і оптимізацією постійних витрат", - зазначив Михайло Потапов, директор з фінансів НПК "Гірничі машини".

Порівняно з І півріччям 2011 р. реалізація на внутрішньому ринку зросла на 37% - до 1,299 млрд грн. Компанії також вдалося збільшити продажі нового обладнання на 85% і майже в 4 рази - реалізацію капітальних ремонтів очисних комбайнів і секцій механізованого кріплення. За минуле півріччя експорт виріс більш ніж на 89%. Основними світовими ринками збуту стали Росія, у якій працює компанія "Гірничі машини РОС", і Казахстан, де на умовах офіційного посередництва "Гірничі машини" є ТОВ "Гірничі машини".

Група "Гірничі машини" входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ).

Читайте також: НПК "Гірничі машини" завершив операцію з продажу Свердловського машинобудівного заводу підприємству "УТЕК"