ua en ru

EBITDA "Астарти" в 2011 р. виросла на 19% - до 1,25 млрд грн

EBITDA агрохолдингу "Астарта" в 2011 р. виросла на 19% - до 1,25 млрд грн. Рентабельність по показнику EBITDA склала 37%. Про це повідомляє прес-служба компанії. Дохід від зміни справедливої вартості біологічних активів склав 4 млн грн (113 млн грн в 2010 році). Адміністративні витрати виросли на 23% до 120 млн грн. В результаті скорочення прямих субсидій, інші операційні доходи знизилися до 9 млн грн (проти 53 млн грн в 2010 році). Витрати на збут склали 145 млн грн проти 76 млн грн в 2010 році, що стало результатом збільшення обсягів продажів і зростання транспортних тарифів.

Динамічне збільшення обсягів продажів у основних бізнес-сегментах, а також в цілому сприятлива ринкова кон'юнктура стали основними чинниками 46%-го зростання консолідованого доходу, який склав за підсумками року 3,4 млрд грн. Собівартість реалізованої продукції виросла на 57%, що є наслідком збільшених обсягів продажів і збільшених цін на сировину і матеріали (паливо, добрива, природний газ і так далі). Значний обсяг високоліквідних запасів сільськогосподарських культур на кінець року став основним чинником для зростання доходу від переоцінки запасів агропродукції, який склав 125 млн грн. Валовий прибуток виріс на 45% до 1,4 млрд грн, при цьому валова рентабельність склала 41%.

"Астарта-Київ" - вертикально-інтегрований агропромисловий холдингом, який об'єднує п'ять регіональних підрозділів, розташованих у Полтавській, Вінницькій і Хмельницькій областях. Основними напрямами діяльності агропромхолдингу є виробництво цукру і супутньої продукції (меляси і сухого гранульованого жому), зернових і олійних культур, а також м'яса і молока.

Нагадаємо, "Астарта" до вересня 2012 р. планує закінчити будівництво біогазового комплексу вартістю 20 млн євро.