ua en ru

Двох співробітників "Укрспецекспорту" заарештували в Казахстані на 10 діб, - МЗС України

Двох співробітників "Укрспецекспорту" заарештували в Казахстані на 10 діб. Про це повідомив в. о. директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає радіо "Свобода".

"28 січня 2013 р. відбулося засідання в районному суді Астани, за результатами якого було прийнято рішення продовжити термін перебування затриманих під вартою до десяти діб для проведення додаткових слідчих дій", - повідомив Перебийніс.

За інформацією МЗС, поки офіційні звинувачення українцям не висунуто.

Два співробітники "Укрспецекспорту" були затримані в Астані 26 січня ц.р. "Посольство України в Казахстані вживає заходів у контексті забезпечення консульського супроводу зазначеної справи. Стан здоров'я затриманих громадян України задовільний. Скарг щодо умов утримання немає, вони забезпечені адвокатами", - підкреслив Перебийніс. За словами представника відомства, справа перебуває на особливому контролі департаменту консульської служби МЗС і посольства України в Казахстані.

Раніше повідомляло, що два співробітники "Укрспецекспорту" були затримані в Казахстані за підозрою в дачі хабара. Затримання українців провели в міжнародному аеропорту в той момент, коли вони збиралися вилетіти додому. До цього представники "Укрспецекспорту" нібито провели зустріч з чиновником, який представляв казахстанську владу, і передали йому "подяку" за сприяння в реалізації контрактів. За інформацією з різних джерел, сума хабара становила 200 тис. дол.

Одночасно з цим казахстанське телебачення з посиланням на джерело в силових структурах країни розповсюдило заяву про затримання начальника Головного управління озброєнь Міністерства оборони Казахстану Алмаза Асенова за підозрою в отриманні 200 тис. дол. хабара. Про можливий зв'язок між цими подіями не повідомляється.

Читайте також: "Укрспецекспорт" підтвердив інформацію про затримання в Казахстані своїх співробітників