ua en ru

ДТП в Румунії: в результаті аварії болгарського туравтобуса українці не постраждали

ДТП в Румунії: в результаті аварії болгарського туравтобуса українці не постраждали Фото: дорожно-транспортна пригода сталася на міжнародній трасі Е85 у Румунії (Jurnal de Vrancea)

"В результаті інциденту громадяни України не постраждали", - йдеться в повідомленні консульської служби

Поблизу румунського селища Гароафа (міжнародна траса Е85) в ніч з 10 на 11 серпня сталася дорожньо-транспортна пригода (ДТП) за участю громадян України. Про це з посиланням на інформацію посольства України в Румунії повідомляє сьогодні прес-служба департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України (МЗС).

Як зазначається, туристичний автобус з болгарськими реєстраційними номерами перевозив 58 громадян України (20 дорослих і 38 дітей), які прямували до Болгарії, але зіткнувся з легковим автомобілем.


"В результаті інциденту громадяни України не постраждали", - йдеться в повідомленні консульської служби.

На місце ДТП прибув консул посольства України, який організував тимчасове розміщення українських туристів у наданому місцевою адміністрацією приміщенні.

Водночас, як уточнили у прес-службі департаменту консульської служби МЗС, болгарське підприємство-перевізник зобов'язалося надати протягом 11 серпня альтернативні автобуси на заміну пошкодженого, на яких група українських туристів продовжить подорож за штатним маршрутом."Місцеві правоохоронні органи розслідують причини й обставини події. Подальший хід подій перебуває на контролі департаменту консульської служби МЗС", - наголосили у прес-службі відомства..

Нагадаємо, рік тому в результаті ДТП з українцями в Румунії, в результаті якого перекинувся автобус, ніхто із громадян України не загинув і не постраждав.

Як тоді зазначалося, консул посольства України в Румунії, яка відвідала місце аварії, що сталася вранці 19 серпня поблизу Браїла, "отримала від місцевої влади і компетентних органів інформацію про відсутність громадян України серед загиблих і постраждалих".