ua en ru

ДТП у Кривому Розі: подробиці

ДТП у Кривому Розі: подробиці Фото: ДТП у Кривому Розі (1kr.ua)

ДТП у Кривому Розі забрала життя 8 людей

ДТП у Кривому Розі сталася 17 квітня близько 6 години ранку біля будівлі міського виконкому. При перетині перехрестя легкове авто Mazda врізалося в маршрутне таксі № 261. Від зіткнення маршрутку з пасажирами відкинуло на зустрічну смугу під колеса автобуса, який віз працівників металургійного заводу АМКР (ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг").

ДТП у Кривому Розі: подробиціДТП у Кривому Розі: подробиціДТП у Кривому Розі: подробиціДТП у Кривому Розі: подробиціДТП у Кривому Розі: подробиціДТП у Кривому Розі: подробиціДТП у Кривому Розі: подробиціДТП у Кривому Розі: подробиціДТП у Кривому Розі: подробиці

Фото: ДТП в Кривому Розі (1kr.ua)

За даними місцевого видання "Перший Криворізький", під час аварії світлофори ще не працювали, тому всі учасники ДТП рухалися на жовтий миготливий сигнал. Машини їхали в крайній лівій смузі. Фахівці вважають, якби всі рухалися в своєму ряду, аварії вдалося б уникнути.

Відео з місця аварії в Кривому Розі (YouTube/Ирина Кривбасс)

Жертви масштабної ДТП у Кривому Розі

Аварія на перехресті вулиць Героїв АТО і Металургів привела до численних жертв. На момент ДТП в легковому авто знаходилося 2 людини, в заводському автобусі - троє, а в салоні маршрутного таксі - 25 пасажирів.

Попередньо повідомлялося про 5 загиблих у ДТП у Кривому Розі, проте в офіційній заяві про аварію кількість жертв збільшилася. Так, в прес-службі Головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області повідомили, що в результаті дорожньої пригоди 8 осіб загинули, отримали травми 21 особа.

Відео: Наслідки ДТП у Кривому Розі (YouTube/Перший Криворізький)

На місце події виїхало 10 бригад "Швидкої допомоги", а також рятувальники і патрульні. Співробітники ДСНС за допомогою аварійно-рятувального обладнання витягнули з транспортних засобів 3 потерпілих, двоє з них вже були мертвими.

Аварія у Кривому Розі: кримінальне розслідування і траур у місті

За даними поліції Дніпропетровської області, 15 жертв ДТП доставлено в лікарню Кривого Рогу, четверо з них знаходяться в дуже важкому стані. З 8 загиблих було встановлено особистості 6 людей.

#Кривийріг ОНОВЛЕНО: Поліція встановила особи 6 загиблих під час ДТП у Кривому Розі людей. За останньою інформацією,...

Опубліковано Національна поліція - Дніпропетровська область 16 квітня 2018 р.

За фактом резонансної ДТП у Кривому Розі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України за порушення правил безпеки дорожнього руху, яке призвело до загибелі кількох осіб. На місці аварії проводяться слідчі дії співробітниками управління ДУНП в Дніпропетровській області. Один з учасників ДТП - водій автомобілю Mazda, чоловік 1950 р.н., затриманий поліцією.

18 квітня в Кривому Розі оголошено жалобу за загиблими в ДТП, скасовано святкування і масові заходи. На знак співчуття жителі Кривого Рогу несуть квіти до місця трагічної події.

Цветы на перекрестке, где произошло ДТПФото: Квіти на перехресті, де сталася ДТП у Кривому Розі (1kr.ua)

О 17:00 17 квітня на місці аварії пройде молебень. Служителі Київського патріархату проведуть поминальне богослужіння на проспекті Металургів.

Швидкість маршрутного таксі перед зіткненням з авто Mazda становила 46 км/год

За отриманими даними з приладу GPS контролю, швидкість маршрутки на момент ДТП становила 46 км / год. Очевидці події стверджують, що автомобіль "Мазда-6" перед перехрестям прискорився, незважаючи на те, що рухався з боку другорядної дороги. В результаті, зіткнення з маршруткою відбулося на другій смузі головної дороги (пр-т Металургів). Після удару маршрутне таксі розвернуло на зустрічну смугу, де проїжджав автобус.

Маршрутка марки MERCEDES Sprinter за техпаспортом є пасажирським транспортним засобом, місткістю 25 осіб + 1 водій. На момент ДТП у салоні перебувало 24 пасажири.

За кермом "Мазди" знаходився Волков А.С., інвалід. В результаті ДТП він отримав незначні травми. Водій дає свідчення правоохоронним органам. Швидкість, з якою рухалася Mazda, буде визначена з відеокамери, встановленої на будівлі школи №4 Кривого Рогу.

Число жертв ДТП у Кривому Розі збільшилося

Станом на 18 квітня, кількість загиблих в результаті аварії в Кривому Розі за участю легкового авто, маршрутки і автобуса збільшилася до 9 осіб. О 09:50 у відділенні реанімації помер ще один потерпілий - Валерій Міщенко.

На даний момент у міській лікарні перебувають 15 осіб, стан однієї з них оцінюється як вкрай важкий. В інших пацієнтів спостерігається поліпшення самопочуття.

ДТП у Кривому Розі буде розслідувати урядова комісія

Кабінетом міністрів України 18 квітня була створена спеціальна урядова комісія, якій доручено провести розслідування причин аварії. Результати розслідування повинні бути передані Кабміну до 23 травня 2018 року.

Крім цього, на наступному засіданні Кабінету міністрів буде розглянуте питання про розробку заходів щодо підвищення рівня безпеки на дорогах. Зокрема, МВС, Мінінфраструктури, "Укравтодору", Національній поліції, "Укртрансбезпеці" доручено вивчити доцільність скасування жовтого сигналу світлофора.