ua en ru

ДТЕК отримала ліцензію на торгівлю природним газом в Угорщині

Компанія DTEK Magyarorszag Kft (DTEK Hungary Power Trade LLC) отримала ліцензію на торгівлю природним газом в Угорщині. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Це дозволить ДТЕК підвищити ефективність імпортних операцій з газом для забезпечення потреб у паливі власних генеруючих потужностей і підприємств групи СКМ.

Компанія DTEK Magyarorszag Kft була створена в 2010 р. і відповідає за трейдингові операції з електроенергією, а також іншими енергетичними продуктами на території Угорщини. ДТЕК планує розвивати газовий бізнес, і зацікавлений в прямому виході на енергетичні ринки Європи.

"Компанія DTEK Magyarorszag Kft отримала всі необхідні дозволи, встановлені угорським законодавством, і буде постачати газ на адресу українських підприємств групи СКМ. Наявність ліцензії дозволить скоротити ланцюжок посередників і придбати експертизу роботи на газовому ринку Європи", - зазначив Андрій Фаворов, директор з комерційної діяльності ДТЕК.

У 2012 р. "ДТЕК Трейдінг" отримала п'ятирічну ліцензію на постачання природного газу, що дозволило зайняти активну позицію на внутрішньому і зовнішньому газовому ринку. У липні поточного року компанія почала імпортувати природний газ з Європи.

ДТЕК є одним з найбільших українських постачальників енергоресурсів. Вугільну продукцію компанії споживають електростанції і промислові підприємства в Європі, Азії, Північній і Південній Америці, Африці. Постачання електричної енергії здійснюються в Угорщину, Словаччину, Румунію, Польщу, Молдову, Білорусь. ДТЕК є повноправним членом європейської енергосистеми і входить до складу Європейської Федерації енерготрейдерів (EFET).