ua en ru

Досудове слідство по справі Ю.Луценка завершено, - адвокат

Досудове слідство по справі екс-голови МВС Юрія Луценка завершено. Про це повідомив кореспонденту РБК-Україна адвокат Ю.Луценко Ігор Фомін.

За словами І.Фоміна, вчора, 26 січня 2011 р., проти Ю.Луценко була порушена ще одна кримінальна справа за ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень) КК України. Йому інкримінується те, що він в 2008-2009 рр. на проведення дня міліції витратив близько 600 тис. грн. Ці кошти пішли на аренду в 2008-2009 рр. Палацу культури Україна. Слідство вважає, що Ю.Луценко порушив постанову Кабміну про економію бюджетних коштів під час фінансово-економічної кризи, витративши кошти на аренду залу.
Адвокат Ю.Луценко здивований таким звинуваченням, і тим що на цей факт не звернули увагу впродовж 2008-2009 рр., особливо в контексті того, що на данних урочистостях був присутній Віктор Ющенко (лідер політичної партії "Наша Україна", Президент Украины (2005-2010 рр.)), який вручав нагороди до дня міліції.
Також І.Фомін розповів, що слідство пред'явило обвинувачення Ю.Луценко по даній кримінальній справі, об'єднавши всі три кримінальні справи в одну і оголосило про завершення досудового слідства.
"Відсьогодні я та Ю.Луценко починаємо ознайомлення з матеріалами кримінальної справи" - повідомив І.Фомін.
Також, І.Фомін вважає що Ю.Луценко перебуватиме під арештом як мінімум до кінця лютого, як це визначив суд, і його не буде відпущено для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, як це було у випадку з начальником головного управління культурної спадщини КМДА Русланом Кухаренко.
Нагадаємо, що Ю.Луценко було взято під арешт терміном на 2 місяці за поданням слідчої прокуратури наприкінці грудня 2010 р. Також, 26 січня 2011 р. було випущено під підписку про невиїзд Р.Кухаренко для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, яку веде Служба безпеки України (СБУ).