ua en ru

У Донецькій області затримали злочинців, які грабували пенсіонерів

У Донецькій області затримали злочинців, які грабували пенсіонерів Ілюстративне фото (mvs.gov.ua)

Шахраї під виглядом надання допомоги обкрадали літніх людей

Злочинний дует, який спеціалізувався на обкраданні людей похилого віку, опинився на лаві підсудних. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури Донецької області.

Зокрема, в повідомленні говориться, що на даний момент вже був затверджений і направлений до суду обвинувальний акт стосовно двох раніше судимих чоловіків у віці 41 і 45 років, які протягом грудня 2017 - січень 2018 року приходили в будинки пенсіонерів, які проживають в місті Маріуполі, і пропонували людям похилого віку медичну допомогу, позиціонуючи себе лікарями.

Схема злочинців була простою, поки один із зловмисників нібито лікував людей похилого віку, відволікаючи їх увагу, інший викрадав з кімнат гроші і цінності господарів. Коли ж люди відмовлялися від "лікування", злодії пропонували оглянути навіть їх домашніх улюбленців. А один з потерпілих втратив свої заощадження з-за того, що пустив до себе візитерів, як соціальних працівників, які принесли йому продуктовий набір.

Слідством встановлена і доведена причетність обвинувачених до 4 епізодами крадіжок грошових коштів з помешкань літніх людей. Загальна сума шкоди, заподіяної незаконною діяльністю дуету становить понад 56 тис грн. Вік постраждалих від 69 до 83 років.

В даний час досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаних з проникненням у житло) завершено.

Долю зловмисників вирішуватиме суд.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Донецькій області поліцейські затримали родину шахраїв, яка видурювала у пенсіонерів гроші. Злочинці переконували літніх людей в тому, що на них лежить псування і обіцяли зняти її за фінансову винагороду.