ua en ru

На Донбасі на міні підірвалися військові з РФ, загиблих оголосили цивільними, - ГУР

На Донбасі на міні підірвалися військові з РФ, загиблих оголосили цивільними, - ГУР Фото: бойовики на Донбасі (strelkov.info)

Загиблих переодягли в цивільний одяг і приховують їхню причетність до ДНР

В районі окупованої Горлівки Донецької області на міні підірвалися російські військові, але окупаційна влада оголосили їх цивільними особами. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Повідомляється, що Росія продовжує приховувати участь своїх кадрових військових у бойових діях на Донбасі. За даними розвідки, в Горлівці приховують загибель російських військовослужбовців, які підірвалися на міні в ході виконання диверсійних дій.

"За рішенням керівництва бригади, тіла загиблих було переодягнено у цивільний одяг і залишено в лісосмузі неподалік від лінії зіткнення. Прибулим з РФ родичам повідомили, що загиблі ніколи не служили в армії ЛНР/ДНР, а військове командування "республік" до їхньої загибелі непричетне", - йдеться в повідомленні.

Також розвідка повідомляє, що керівництво російських окупаційних військ, таким чином, позбавляє родини загиблих матеріальної допомоги.

Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей станом на 7 серпня Російська Федерація п...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 7 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ДНР активізувалася кампанія з "націоналізації" покинутого житла. Зокрема, представники ватажка ДНР Олександра Захарченка почали вишукувати "покинуті" квартири і будинки, власники яких тривалий час відсутні.