ua en ru

На Донбасі бойовики відмовляються виконувати накази російських офіцерів, - розвідка

На Донбасі бойовики відмовляються виконувати накази російських офіцерів, - розвідка Фото: бойовики на Донбасі

На Донбасі заарештували 7 військовослужбовців, в тому числі, командира підрозділу

На Донбасі бойовики відмовляються виконувати накази російських офіцерів. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Військовослужбовці одного з підрозділів 5 окремої мотострілкової бригади (Макіївка) 1 АК, незадоволені умовами проходження служби і недолугим командуванням т. н. військових радників, відмовилися виконувати накази російського офіцера. З метою наведення "статутного порядку" до місця події були направлені резервні підрозділ російських окупаційних військ. Заарештовано сім "бунтарів", в т. ч. командира підрозділу", - йдеться в повідомленні.

Крім того, ще 30 військовослужбовців окремої мотострілецької бригади в Алчевську самовільно покинули позиції.

"згідно з наказом командувача 2 АК (Луганськ) ЗС РФ уникнути втрат серед кадрових російських офіцерів їм заборонено перебувати на передових позиціях протягом травневих свят, вже позначилося на морально-психологічному стані особового складу. Так, під час відкриття силами АТО відповідь вогню, до 30 військовослужбовців 4 окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) самовільно залишили позиції", - повідомляє розвідка.

Обстановка на тимчасово окупованих теріторіях Донецької та Луганської областей станом на 9 травня Противник продовжує ...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 8 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше розвідка повідомляла, що командирам бойовиків на Донбасі заборонили звільняти військовослужбовців, у яких закінчився строк контракту.